fbpx

Glæd dig! Inden længe vil du kunne købe Duxa i Danmark. Indtil da kan du lade dig inspirere her på siden.

  • 5 planter som passer perfekt på badeværelset

    Køb dine badeværelsesmøbler hos Duxa, og læs om inspiration til indretningen af dit badeværelse.

Badeværelsesplanter i badeværelsesindretningen bidrager til velvære og et bedre indeklima

Trænger badeværelset til at få et friskt pust og lidt ekstra liv?

Det kan være en god ide at få lidt grønne planter ind i badeværelset, hvis du savner lidt ekstra liv i rummet. Badeværelsesplanter giver en dejlig ro og en hyggelig atmosfære. De bidrager til et bedre indeklima og velvære, og mange planter vil desuden stortrives med fugten i badeværelset.

Vi har samlet en liste med 5 planter, der er velegnede til brug på badeværelset, og som tilmed giver dig et bedre indeklima.


Badeværelsesplanterne, som kan bidrage til indeklimaet og bedre trivsel på badeværelset, er:

  • Sansevieria – også kaldet svigermors skarpe tunge
  • Epipremnum pinnatum – bedre kendt som guldranke
  • Zamioculcas zamiifolia – som går under navnet lykkebregnen
  • Chlorophytum – på dansk kaldet væddeløber
  • Spatifyllum – elller det vi kalder fredsliljen

Læs mere om badeværelsesplanterne her:

SANSEVIERIA – HÅRDFØR OG NEM LILLE KRIGER

Denne lille plante, der også går under navnet svigermors skarpe tunge, er med sin robusthed helt ideel til den travle familie, der blot ønsker sig lidt grønt på badeværelset, som ikke kræver den store pasning og pleje. 

Den er meget nem at vedligeholde, da den praktisk talt næsten er umulig at tage livet af. Den kan både stå i lyse og mørkere rum, og kræver kun at blive vandet i ny og næ. Den trives desuden fint med fugten i rummet efter et forfriskende brusebad. 

Med sit spidse udseende og simple facon, der har lagt navn til planten, vil den passe fint ind i de fleste moderne hjem, og give et friskt pust til indretningen. 

EPIPREMNUM PINNATUM – DEN HÆNGENDE KÆRLIGHED

Skal badeværelset fyldes med kærlighed, kan vi varmt anbefale epipremnum pinnatum, eller guldranke, som den også kaldes. 

Planten er meget karakteristisk i sin fremtoning med sine hjerteformede blade. Med tiden vil hængeplanten vokse sig lang og give et smukt fald. Både blade og stilke er grønne, hvilket gør planten populær i mange hjem og især på badeværelser, der typisk er mere neutrale i farverne.  

Guldranken er desuden meget taknemmelig og nem at vedligeholde, da den ikke kræver meget opmærksomhed. Den egner sig nemlig både til mørke og lyse rum og er bestemt ikke genereret af fugten på badeværelset. Anvend guldranken i din badeværelsesindretning, og få et bedre indeklima på badeværelset. 

ZAMIOCULCAS ZAMIIFOLIA – DEN AFRIKANSKE HEALER

Zamioculcas zamiifolia eller lykkebregnen, som den også kaldes, er en utrolig hårdfør plante, der ikke har brug for din ubetingede opmærksomhed eller pleje. Tværtimod er dens hyppigste dødsårsag overvanding. 

Planten stammer fra Afrika, og er blevet dokumenteret som en af de mest luftrensende planter. Den vil altså uden tvivl bidrage til et skønt og sundt indeklima på dit badeværelse. 

Planten har en lidt mørkere grønlig farve og trives bedst i mørkere rum uden direkte sollys. Den kan blive op til 60-70 cm høj og egner sig derfor godt til at stå på badeværelsesgulvet eller på en lille taburet eller bænk.  

CHLOROPHYTUM – VÆDDELØBEREN

Væddeløberen er en flot og fyldig plante, som er meget karakteristisk med sin lysegrønne farve og den hvide stribe, der præger midten af bladet. 

Denne plante kræver lidt mere pasning, da den skal vandes 2-3 gange ugentligt, og helst ikke skal stå i vinduet, da den hverken tåler træk eller direkte sollys. 

Kan man overholde dette, får man til gengæld glæde af en skøn plante, der både kan stå på badeværelsesmøblet eller hænge i en hængepotte fra loftet. Desuden laver en væddeløber ofte mange stiklinger, så hvis du har mod på det, kan du og børnene starte et lille planteprojekt og selv forsøge jer med at lave nye små planter. 

SPATIFYLLUM – DEN TROPISKE SKØNHED

Spatifyllum, eller fredslinjen som den også hedder, er en meget smuk og klassisk plante, der egner sig helt perfekt i det fugtige miljø, der er at finde på badeværelser. 

Modsat de andre planter, som vi nævner herover, har fredsliljen en smuk blomst, som kan pryde badeværelset. Den eksotiske plante stammer fra Sydamerika, hvor den vokser vildt i sumpede miljøer. Derfor er denne plante meget glad for fugt og modsætningsvis tåler den ikke tørre miljøer og direkte sollys. 

Ønsker du mere inspiration til indretningen af badeværelset? 

Duxa tilbyder flere kombinationer af badeværelsesmøbler til badeværelset, som passer til mange forskellige indretningsstile. Det giver dig mange muligheder til indretningen af netop dit badeværelse. Udforsk vores serier med badeværelsesmøblerne Ella og Sara her, eller få flere tips og gode råd til indretning og vedligehold af badeværelset på vores inspirationsside her 

© Duxa Bad 2022